ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
xrisimes-symvoules. blogspot.gr

ΣΙΡΟΠΙΑ


ΕΝΑ ΑΠΛΟ...ΣΙΡΟΠΙ


ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

450 γραμ.Ζάχαρη={2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό={1 Φλιτζάνι}.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση.
          Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

*** ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Κάθε μερίδα περιέχει περίπου:
40 Θερμίδες.

*************************


















ΣΙΡΟΠΙΑ...ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ


ΣΙΡΟΠΙ...ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ:

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

450 γραμ. ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
240 ml. φρέσκο χυμό ροδιού-{1 Φλιτζάνι}.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει το σιρόπι.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ρίχνουμε το χυμό του ροδιού, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

*** ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Κάθε κουταλιά περιέχει περίπου:
...Θερμίδες.

********************


ΣΙΡΟΠΙ...ΑΝΑΝΑ:

ΥΛΙΚΑ:
450 γραμ.Ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
170 γραμ. ανανά, σε κομματάκια-{1 Φλιτζάνι}.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση.
          Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Πολτοποιούμε τον ανανά και τον ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

*** ΤΟ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Κάθε μερίδα περιέχει περίπου:
40 Θερμίδες.

*********************


ΣΙΡΟΠΙ...ΜΠΑΝΑΝΑ:

ΤΑ...ΥΛΙΚΑ:
450 γραμ.Ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
2 Μπανάνες ώριμες, πολτοποιημένες-{1 Φλιτζάνι}.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση.
          Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Πολτοποιούμε την μπανάνα και τη ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

*** ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ-ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Κάθε μερίδα περιέχει περίπου:
... Θερμίδες.

***********************


ΣΙΡΟΠΙ...ΒΑΝΙΛΙΑ:

ΥΛΙΚΑ:

450 γραμ.Ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
1 Φασόλι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος.
1 κουταλάκι, εκχύλισμα βανίλιας.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση. Ρίχνουμε το λοβό της βανίλιας-χωρίς του σπόρους και ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.


ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το φασόλι της βανίλιας και ρίχνουμε το εκχύλισμα.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.



*** ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Κάθε κουταλιά περιέχει περίπου:
... Θερμίδες.

*********************


ΣΙΡΟΠΙ...ΜΕΛΙ:

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

475 ml.Μέλι-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με το μέλι.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να δέσει το σιρόπι.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

*** ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Κάθε κουταλιά περιέχει περίπου:
22 Θερμίδες.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΛΙΑ.

**********************


ΣΙΡΟΠΙ...ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ:

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

450 γραμ. ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
125 γραμ. σμέουρα-{1 Φλιτζάνι}.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βατόμουρα.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει το σιρόπι-{10-15 λεπτά}.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι σε σουρωτήρι, για να απομακρυνθούν τα στερεά μούρα. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

*** ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Κάθε κουταλιά περιέχει περίπου:
...Θερμίδες.

************************


ΣΙΡΟΠΙ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑΣ-GINGER:

ΤΑ...ΥΛΙΚΑ:
450 γραμ.Ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
1/2 Φλιτζάνι τριμμένη φρέσκια πιπερόριζα-100 γραμ.περίπου.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση.
          Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει να δένει το σιρόπι.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ.
Την τριμμένη πιπερόριζα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

*** ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ-ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Κάθε μερίδα περιέχει περίπου:
... Θερμίδες.

***********************


















ΣΙΡΟΠΙ...ΒΟΤΑΝΩΝ

*********************


ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ:

ΤΑ...ΥΛΙΚΑ:
450 γραμ.Ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
480 ml. νερό-{2 Φλιτζάνι}.
1 Ματσάκι από-{Φασκόμηλο ή Θυμάρι ή Βασιλικό ή Δεντρολίβανο}.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με το βότανο-{Χωρίς τη ζάχαρη}.
Ανάβουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να μείνει περίπου το μισό.
          Σβήνουμε τη φωτιά και σε 5 λεπτά το σουρώνουμε.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιροπι.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

*** ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ-ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Κάθε μερίδα περιέχει περίπου:
... Θερμίδες.

***********************





















ΣΙΡΟΠΙ...ΡΟΔΟΝΕΡΟ


ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


ΤΑ...ΥΛΙΚΑ:
350 γραμ.Ζάχαρη Αχνη-{2+1/2 Φλιτζάνια}.
750 ml. νερό-χλιαρό.
2 κουταλιές ροδόνερο.
1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί.
Ανάβουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά-χωρίς καπάκι-μέχρι το μείγμα να μείνει περίπου το μισό.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδονερο.
και το χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

*** ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ-ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.





0 σχόλια: