ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
xrisimes-symvoules. blogspot.gr

ΧΥΜΟΙ

ΧΥΜΟΣ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ "LIME"

ΥΛΙΚΑ:
1 Λάιμ-[Ξύσμα και τον χυμό του].
4 Κούπες βατόμουρα.
1 Κούπα νερό.
2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη-{25 γραμμάρια}.
*** 150 γρ.ανθρακούχο νερό για κάθε ρόφημα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά με το νερό, το ξύσμα από το λάιμ και τα βατόμουρα.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε με ένα τουλπάνι.
Ρίχνουμε πάλι το υγρό στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό του λάιμ.
Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.{5-6 λεπτά.}.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
*** Διατηρείτε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Αποδίδει περίπου 32 κουταλιές της σούπας.
Μπορεί να χρησιμοποιηθει σε κρέπες και παγωτά-{και αλλού}.
*** Σε ποτήρι 2 κουταλιές της σούπας χυμό και 150 γραμμάρια ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε.
Έτοιμος ο χυμός για κατανάλωση. 
 

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΥΜΟΣ.

1 Κούπα πράσινα σταφύλια.
1 Αχλάδι.
1 Λάιμ.
2 Αγγούρια.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΥΜΩΤΗ.

ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΔΥΟ ΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΚΑΣΤΟΣ:

ΘΕΡΜΙΔΕΣ=111
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ=2gr
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ=29gr
ΣΑΚΧΑΡΑ=18gr



ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ



1 Πράσινη πιπεριά {capsicum}
1 Αγγούρι.
3 Καρότα.
1 Λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε όλα τα υλικά καλά.
Βγάζουμε τους σπόρους από την πιπεριά και από το λεμόνι. 
Τα ρίχνουμε στον αποχυμωτή για λίγο και βγάζουμε 2 μερίδες με 65 θερμίδες έκαστη.

*** ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΛΑΜΠΕΡΟ...



 ΓΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ - C



 1 Πορτοκάλι.
 1 Κόκκινη πιπεριά {capsicum}.
 3 Καρότα.
 1/2 Λεμόνι.

 Πλένουμε καλά τα υλικά και αφαιρούμε τους σπόρους από την πιπεριά και το λεμόνι.
Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και βγάζουμε 2 μερίδες που κάθε μία έχει 63 θερμίδες.
*** ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ



0 σχόλια: