ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
xrisimes-symvoules. blogspot.gr

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΟ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ 1 ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ.ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΟ.
 

ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΓΑΚΙΑ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ.
ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΟΣΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.



ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΒΟΥΤΥΡΟΥ.

ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΑΓΓΙΣΕΙ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.
ΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.




ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ.

ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ - ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΦΡΕΣΚΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
*** ΤΕΜΑΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΕΣΚΟΥΣ.



ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ:
ΑΥΓΑ - ΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΤΥΡΙΑ {ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ}
ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ. 

 


 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ - ΑΛΕΥΡΙ - ΦΡΥΓΑΝΙΑ - ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ - ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΓΓΙΣΗ.





Βότανα : 
Ξερά φύλλα δάφνης διατηρούν την ισχύ τους πολύ περισσότερο όταν αποθηκεύονται στην κατάψυξη .
Ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα - { μαϊντανός, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, θυμάρι } - μπορούν να καλυφθούν με
νερό σε μια παγοθήκη και στη συνέχεια να καταψυχθούν.
Κρατήστε τους κατεψυγμένους κύβους σε μια σακούλα καταψύκτη με φερμουάρ - μέχρι να τους χρειαστείτε, για σάλτσες, σούπες ή μαγειρευτά.
Επίσης, σπιτική "πέστο" μπορεί  να είναι
κατεψυγμένη σε παγοθήκες, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε νερό.

0 σχόλια: