ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
xrisimes-symvoules. blogspot.gr

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ


ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΙΡΟΠΙΑ:


Γρεναδίνη σιρόπι:

2 φλιτζάνια {450 γραμμάρια} ζάχαρη.
1 φλιτζάνι {240 ml} νερό.
1 φλιτζάνι {240 ml} φρέσκο χυμό από ρόδι.

Για να το φτιάξουμε.


Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Ρίχνουμε το χυμό ροδιού.
Αφήνουμε να κρυώσει, και το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι.
Το βάζουμε σε μπουκάλι.


ΔΟΚΙΜAΣΤΕ.





















Αρωματικό σιρόπι μελιού:

2 φλιτζάνια {475 ml} μέλι.
1 φλιτζάνι {240 ml} νερό.

Για να το φτιάξουμε.


Βάζουμε το μέλι και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι το μέλι να διαλυθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Το βάζουμε σε μπουκάλι.


ΔΟΚΙΜAΣΤΕ.





















Αρωματικό σιρόπι βοτάνων:

2 φλιτζάνια {450 γραμμάρια} ζάχαρη.
2 φλιτζάνια {480 ml} νερό.
1 Ματσάκι βότανο της επιλογής μας {φασκόμηλο, θυμάρι, βασιλικό, δεντρολίβανο}.

Για να το φτιάξουμε.


Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το νερό και τα βότανα - χωρίς τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά {μέχρι το μίγμα να μειωθεί στο μισό}.
Εάν η γεύση δεν είναι αρκετά ισχυρή, προσθέτουμε περισσότερα βότανα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια το περνάμε από σουρωτήρι.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. {μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το σιρόπι να δέσει}.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Το βάζουμε σε μπουκάλι και στο ψυγείο.


ΔΟΚΙΜAΣΤΕ.





















ΒANIΛΛΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

2 φλιτζάνια {450 γραμμάρια} ζάχαρη.
1 φλιτζάνι {240 ml} νερό.
1 φασόλι βανίλιας - κομμένο κατά μήκος.
1 κουταλάκι του γλυκού - εκχύλισμα βανίλιας. 

Για να το φτιάξουμε.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
Ξύνουμε τους σπόρους από το φασόλι βανίλιας στο τηγάνι και να ρίξει στο λοβό για το καλό μέτρο.
Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το φασόλι βανίλιας και ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι.


ΔΟΚΙΜAΣΤΕ.





















Απλό σιρόπι.

2 φλιτζάνια {450 γραμμάρια} ζάχαρη.
1 φλιτζάνι {240 ml νερό}.

Για να το φτιάξουμε.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και να δέσει το σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και...
το βάζουμε στο μπουκάλι.

ΔΟΚΙΜAΣΤΕ.



















0 σχόλια: