ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
xrisimes-symvoules. blogspot.gr

ΚΡΕΜΕΣ




***
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ***************


Πολλά προϊόντα παρασκευάζονται με ελληνικό γιαούρτι.
"smoothies" "χούμους" "guacamole" "σάλτσες για σαλάτες" "ντιπ" τα "spreads" και τα "granola bars".
Έχει αποκτήσει το όνομα "υπερ-τροφή", λόγω της άφθονης πρωτεΐνης.
{διπλάσιο της πρωτεΐνης των παραδοσιακών γιαουρτιών}.

Το Ελληνικό γιαούρτι έχει 38% λιγότερο νάτριο.
40% λιγότερη ζάχαρη, και περισσότερο από το διπλάσιο της ποσότητας πρωτεΐνης από το παραδοσιακό γιαούρτι.
Με 38% λιγότερα νάτριο, το Ελληνικό γιαούρτι, είναι η καλύτερη επιλογή για να σας βοηθήσει να κρατήσετε, την ημερήσια πρόσληψη νατρίου σας, υπό έλεγχο.

Ενώ το παραδοσιακό γιαούρτι περιέχει 13 γραμμάρια λακτόζης, ανά φλιτζάνι
το Ελληνικό γιαούρτι περιέχει μόνο 4 γραμμάρια,
καθιστώντας το μια τέλεια γαλακτοκομική τροφή για τη δυσανεξία στη λακτόζη!

Ελληνικό γιαούρτι, απλό άπαχο (κεσεδάκι.)

Θερμίδες: 87
Λίπος (γραμμάρια): 0.5
Χοληστερόλη (χιλιοστόγραμμα): 7
Νάτριο (χιλιοστόγραμμα) : 53
Ζάχαρη (γραμμάρια): 4.8
Πρωτεΐνη (γραμμάρια): 15
Ασβέστιο: 16

Παραδοσιακό γιαούρτι, άπαχο (κεσεδάκι.)

Θερμίδες: 95
Λίπος (γραμμάρια): 0.3
Χοληστερόλη (χιλιοστόγραμμα): 2
Νάτριο (χιλιοστόγραμμα): 77
Ζάχαρη (γραμμάρια): 8
Πρωτεΐνη (γραμμάρια): 6
Ασβέστιο: 33






















ΣΥΝΤΑΓΕΣ...



ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - PATISSIERE


ΥΛΙΚΑ.



500 ml (2 φλυτζάνια) γάλα.
Ξύσμα από 1 λεμόνι.
1 βανίλια φασόλι.{ανοίγουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους}.
4 κρόκους αυγών - σε θερμοκρασία δωματίου.
100 gr. ζάχαρη - ακατέργαστη.
50 gr. (1/3 φλιτζανιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις - κοσκινισμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ.


Σε μία κατσαρόλα - σε χαμηλή φωτιά - ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα του λεμονιού και την βανίλια και τους σπόρους, μέχρι το γάλα να αρχίσει να σιγοβράζει. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γάλα να "τραβήξει" σκεπασμένο, για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το ξύσμα και τα φασόλια της βανίλιας. Ξαναζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Κτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το ζεστό γάλα, λίγο - λίγο.
Βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα για να πήξει, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά να βράσει.
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα ταψί.
Σκεπάζουμε αμέσως με πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς, και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα για να χαλαρώσει πριν από τη χρήση..


ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.!


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ,






















ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

3 Λεμόνια.{Θέλουμε 1 κουταλιά σούπας ξύσμα και 1/2 κούπας χυμό}.
1/2 Κούπας βούτυρο ανάλατο.[Κρύο-Από το ψυγείο].

6 Κρόκοι αβγών.
/3 Κούπας Βιολογική ζάχαρη.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:


Από τα λεμόνια πέρνουμε ξύσμα - 1 κουταλιά σούπας.
Ξύνουμε πολύ επιφανειακά το λεμόνι για να μην πάρουμε από το άσπρο της ψύχας που πικρίζει}.
Ανακατεύουμε το χυμό με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
Χωρίζουμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και το άλλο μίγμα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πιεί τα υγρά όλα.
Κατευάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε το βούτυρο, κομμάτι - κομμάτι, μεχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.
**************************.






















ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.


ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΗΛΑ-ΤΑΧΙΝΙ.


3/4 Φλιτζανιού γιαούρτι άπαχο.
1 Κουταλιά ταχίνι.
1 Κουταλάκι μέλι.
1/2 Μήλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι το ταχίνι και το μέλι.
Μετά ρίχνουμε από πάνω τα κομματάκια του μήλου.


Σε κάθε κουταλιά γιαούρτι με κομματάκι μήλου μαζί.


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.






















ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


*** ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ***


ΥΛΙΚΑ.


1 Κεσεδάκι - γιαούρτι 0% λιπαρά.
2 Κουταλιές γεμάτες - ταχίνι.
1 Κουταλιά γεμάτη - μέλι.




ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.


Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 2 μπολάκια.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ KAI... ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ,






















*** ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ***


ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ.

300 γραμ. - Ζάχαρη.
220 γραμ. - Βούτυρο.
420 γραμ. - Αλεύρι.
375 γραμ.Γιαούρτι.
5 Αυγά.
1 Κουταλιά μπέικιν πάουντερ.
1 Κουταλιά ξύσμα λεμονιού.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα του λεμονιού.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών.
Στο μείγμα του γιαουρτιού προσθέτουμε-εναλλάξ-λίγο αλεύρι λίγο από τα ασπράδια.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.


ΨΗΝΟΥΜΕ 1 ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 Βαθμούς.


Βγάζουμε και σερβίρουμε ζεστή..


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.





0 σχόλια: