ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΜΠΙΣΚΟΤΑ-COOKIES:
ΥΛΙΚΑ:
450 γραμ.Ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
*** ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.
ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.
450 γραμ.Ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
*** ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.
ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.
Ζεστό ή κρύο.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΜΠΙΣΚΟΤΑ-COOKIES:
ΥΛΙΚΑ:
450 γραμ.Ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
*** ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.
ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.
450 γραμ.Ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
*** ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.
ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.
Ζεστό ή κρύο.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
200 ml. - Ζάχαρη.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
75 γραμ. - Βούτυρο.
1+1/4 κούπας - Αλεύρι.
1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
2 Αυγά.
1 Κουταλάκι βανίλια.
150 ml νερό βραστό.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175˚C.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει - θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλια.
Αναμίξτε το στερεό με το υγρό μείγμα.
Προσθέστε βραστό νερό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.
ΜΠΙΣΚΟΤΑ-COOKIES:
ΥΛΙΚΑ:
450 γραμ.Ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
*** ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.
ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.
450 γραμ.Ζάχαρη-{2 Φλιτζάνια}.
240 ml. νερό-{1 Φλιτζάνι}.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε τη φωτιά και τη διατηρούμε σε μέτρια ένταση.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
*** ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.
ΧΡΗΣΗ:
Ζεστό ή κρύο.
Ζεστό ή κρύο.
0 σχόλια: