ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
xrisimes-symvoules. blogspot.gr

ΓΙΑΟΥΡΤΙ - ΜΕΛΙ



ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.


Πολλά προϊόντα παρασκευάζονται με ελληνικό γιαούρτι.
"smoothies" "χούμους" "guacamole" "σάλτσες για σαλάτες" "ντιπ" τα "spreads" και τα "granola bars".
Έχει αποκτήσει το όνομα "υπερ-τροφή", λόγω της άφθονης πρωτεΐνης.
{διπλάσιο της πρωτεΐνης των παραδοσιακών γιαουρτιών}.

Το Ελληνικό γιαούρτι έχει 38% λιγότερο νάτριο.
40% λιγότερη ζάχαρη, και περισσότερο από το διπλάσιο της ποσότητας πρωτεΐνης από το παραδοσιακό γιαούρτι.
Με 38% λιγότερα νάτριο, το Ελληνικό γιαούρτι, είναι η καλύτερη επιλογή για να σας βοηθήσει να κρατήσετε, την ημερήσια πρόσληψη νατρίου σας, υπό έλεγχο.

Ενώ το παραδοσιακό γιαούρτι περιέχει 13 γραμμάρια λακτόζης, ανά φλιτζάνι
το Ελληνικό γιαούρτι περιέχει μόνο 4 γραμμάρια,
καθιστώντας το μια τέλεια γαλακτοκομική τροφή για τη δυσανεξία στη λακτόζη!

Ελληνικό γιαούρτι, απλό άπαχο (κεσεδάκι.)

Θερμίδες: 87
Λίπος (γραμμάρια): 0.5
Χοληστερόλη (χιλιοστόγραμμα): 7
Νάτριο (χιλιοστόγραμμα) : 53
Ζάχαρη (γραμμάρια): 4.8
Πρωτεΐνη (γραμμάρια): 15
Ασβέστιο: 16

Παραδοσιακό γιαούρτι, άπαχο (κεσεδάκι.)

Θερμίδες: 95
Λίπος (γραμμάρια): 0.3
Χοληστερόλη (χιλιοστόγραμμα): 2
Νάτριο (χιλιοστόγραμμα): 77
Ζάχαρη (γραμμάρια): 8
Πρωτεΐνη (γραμμάρια): 6
Ασβέστιο: 33




















ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



ΠΑΡΦΕ - Parfait


ΥΛΙΚΑ.



1/2 Κούπας γιαούρτι-πλήρες.
1/2 Μπανάνα κομμένη σε φέτες.
1 Κούπα ξερά σύκα-τεμαχισμένα.
1 Κουταλιά σούπας γκρανόλα-τριμμένη.
{Είναι μπάρα δημητριακών και ξηρών καρπών}
1 Κουταλιά σούπας καρύδια-χοντοκομμένα.
Λίγο μέλι για πασπάλισμα.

ΥΛΙΚΑ.


Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι τα σύκα τη μπανάνα και τη γκρανόλα.
Βάζουμε το μίγμα σε μπολ παγωτού και στολίζουμε με τα καρύδια.
Πασπαλίζουμε με το μέλι.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.!


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ,





















ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.


Προϊόντα παρασκευασμένα στην Ελλάδα.

Έχουμε όνομα, στην αγορά.
Παραδοσιακά.

Ελληνικό.
Ζάχαρη.
Ελληνικά - η καλύτερη επιλογή.

Το παραδοσιακό τυρί φέτα.
Ελληνικό γιαούρτι.


Ελληνικά Προιόντα!


Παραδοσιακά Προιόντα.





















ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.


ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΗΛΑ-ΤΑΧΙΝΙ.

3/4 Φλιτζανιού γιαούρτι άπαχο.
1 Κουταλιά ταχίνι.
1 Κουταλάκι μέλι.
1/2 Μήλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι το ταχίνι και το μέλι.
Μετά ρίχνουμε από πάνω τα κομματάκια του μήλου.


Σε κάθε κουταλιά γιαούρτι με κομματάκι μήλου μαζί.


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.





















ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.


ΥΛΙΚΑ.


1 Κεσεδάκι - γιαούρτι 0% λιπαρά.
2 Κουταλιές γεμάτες - ταχίνι.
1 Κουταλιά γεμάτη - μέλι.



ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.


Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 2 μπολάκια.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ KAI... ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ,





















ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ.


ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ.

300 γραμ. - Ζάχαρη.
220 γραμ. - Βούτυρο.
420 γραμ. - Αλεύρι.
375 γραμ.Γιαούρτι.
5 Αυγά.
1 Κουταλιά μπέικιν πάουντερ.
1 Κουταλιά ξύσμα λεμονιού.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα του λεμονιού.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών.
Στο μείγμα του γιαουρτιού προσθέτουμε-εναλλάξ-λίγο αλεύρι λίγο από τα ασπράδια.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.

ΨΗΝΟΥΜΕ 1 ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 Βαθμούς.


Βγάζουμε και σερβίρουμε ζεστή..


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.

















0 σχόλια: