ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
xrisimes-symvoules. blogspot.gr

ΤΗΣ...ΕΠΟΧΗΣ


ΣΗΜΕΡΙΝΑ...ΝΕΑ


*** ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ***


Πολλά προϊόντα παρασκευάζονται με ελληνικό γιαούρτι.
"smoothies" "χούμους" "guacamole" "σάλτσες για σαλάτες" "ντιπ" τα "spreads" και τα "granola bars".
Έχει αποκτήσει το όνομα "υπερ-τροφή", λόγω της άφθονης πρωτεΐνης.
{διπλάσιο της πρωτεΐνης των παραδοσιακών γιαουρτιών}.

Το Ελληνικό γιαούρτι έχει 38% λιγότερο νάτριο.
40% λιγότερη ζάχαρη, και περισσότερο από το διπλάσιο της ποσότητας πρωτεΐνης από το παραδοσιακό γιαούρτι.
Με 38% λιγότερα νάτριο, το Ελληνικό γιαούρτι, είναι η καλύτερη επιλογή για να σας βοηθήσει να κρατήσετε, την ημερήσια πρόσληψη νατρίου σας, υπό έλεγχο.

Ενώ το παραδοσιακό γιαούρτι περιέχει 13 γραμμάρια λακτόζης, ανά φλιτζάνι
το Ελληνικό γιαούρτι περιέχει μόνο 4 γραμμάρια,
καθιστώντας το μια τέλεια γαλακτοκομική τροφή για τη δυσανεξία στη λακτόζη!

Ελληνικό γιαούρτι, απλό άπαχο (κεσεδάκι.)

Θερμίδες: 87
Λίπος (γραμμάρια): 0.5
Χοληστερόλη (χιλιοστόγραμμα): 7
Νάτριο (χιλιοστόγραμμα) : 53
Ζάχαρη (γραμμάρια): 4.8
Πρωτεΐνη (γραμμάρια): 15
Ασβέστιο: 16

Παραδοσιακό γιαούρτι, άπαχο (κεσεδάκι.)

Θερμίδες: 95
Λίπος (γραμμάρια): 0.3
Χοληστερόλη (χιλιοστόγραμμα): 2
Νάτριο (χιλιοστόγραμμα): 77
Ζάχαρη (γραμμάρια): 8
Πρωτεΐνη (γραμμάρια): 6
Ασβέστιο: 33






















ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ



ΛΑΓΑΝΑ ΣΠΙΤΙΚΗ


ΥΛΙΚΑ.



1500 Γραμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
500 Γραμ. Αλεύρι σκληρό-κίτρινο.
800 ml χλιαρό νερό.
50 Γραμ. νωπή μαγιά.
40 Γραμ. Ζάχαρη.
40 Γραμ. Αλάτι.
Σουσάμι για πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ.


1--Σε ένα μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και δύο κουταλάκια αλεύρι.
2--Αφήνουμε μερικά λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά.
3--Όταν το ζυμάρι γίνει αφράτο και δεν κολλάει στα χέρια το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά περίπου.
4--Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4-5 μπαλάκια.
5--Πασπαλίζουμε με σουσάμιο τα ρηχά ταψάκια και απλώνουμε από πάνω το ζυμάρι σε λεπτή στρώση.
6--Πιέζουμε καλά με τα χέρια τη ζήμη στο ταψί και αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει και πάλι.
7--Τρυπάμε κατά διαστήματα με ένα πηρούνι και...
8--Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο γαι 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τις βγάλουμε από το ταψί.!


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ,






















ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ


Προϊόντα παρασκευασμένα στην Ελλάδα.

Έχουμε όνομα, στην αγορά.
Παραδοσιακά.

Ελληνικό.
Ζάχαρη.
Ελληνικά - η καλύτερη επιλογή.

Το παραδοσιακό τυρί φέτα.
Ελληνικό γιαούρτι.


Ελληνικά Προιόντα!


Παραδοσιακά Προιόντα.






















ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.


ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΗΛΑ-ΤΑΧΙΝΙ.


3/4 Φλιτζανιού γιαούρτι άπαχο.
1 Κουταλιά ταχίνι.
1 Κουταλάκι μέλι.
1/2 Μήλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι το ταχίνι και το μέλι.
Μετά ρίχνουμε από πάνω τα κομματάκια του μήλου.


Σε κάθε κουταλιά γιαούρτι με κομματάκι μήλου μαζί.


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.






















ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


*** ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ***


ΥΛΙΚΑ.


1 Κεσεδάκι - γιαούρτι 0% λιπαρά.
2 Κουταλιές γεμάτες - ταχίνι.
1 Κουταλιά γεμάτη - μέλι.




ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.


Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 2 μπολάκια.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ KAI... ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ,






















*** ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ***


ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ.

300 γραμ. - Ζάχαρη.
220 γραμ. - Βούτυρο.
420 γραμ. - Αλεύρι.
375 γραμ.Γιαούρτι.
5 Αυγά.
1 Κουταλιά μπέικιν πάουντερ.
1 Κουταλιά ξύσμα λεμονιού.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα του λεμονιού.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών.
Στο μείγμα του γιαουρτιού προσθέτουμε-εναλλάξ-λίγο αλεύρι λίγο από τα ασπράδια.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.


ΨΗΝΟΥΜΕ 1 ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 Βαθμούς.


Βγάζουμε και σερβίρουμε ζεστή..


ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.





0 σχόλια: